NJIMA SU NEBITNE SRPSKE ŽRTVE RATA: Sednica Skupštine u Srebrenici bez bošnjačkih odbornika

Tanjug

10. 07. 2021. u 21:54

ZBOG usvajanja Rezolucije o stradanju Srba u 20. veku, bošnjački predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti danas su bojkotovali komemorativnu sednicu Skupštine opštine Srebrenica, posvećenu odavanju počasti svim žrtvama poslednjeg rata u BiH.

ЊИМА СУ НЕБИТНЕ СРПСКЕ ЖРТВЕ РАТА: Седница Скупштине у Сребреници без бошњачких одборника

Foto: Srna

Načelnik Opštine Mladen Grujičić osudio je bošnjačko bojkotovanje komeorativne sednice i istakao da su ovo dani kada su emocije na višem nivou i da mir i suživot nemaju alternativu, preneo je ''Dnevni avaz''.

- Ovde se desio zločin nad svim narodima. U Memorijalnom centru su sahranjeni i vojnici koji su ubijali pripadnike srpskog naroda. Istraga komisije za zločine Republike Srpske utvrdila je da se u Srebrenici nije dogodio genocid i ja, iz svojih usta nikada neću izgovoriti da je u Srebrenici bio genocid - poručio je Grujičić.

On je naglasio da je Srebrenici potrebna istina i kada istina bude pobedila onda će sve biti drugačije, pa i kvalifikacije onoga što se događalo.

- Ono što je bitno jeste da mi u Srebrenici na ovakav način odajemo poštu svim nedužno stradalim žrtvama i šaljemo poruku da svi oni koji su činili zločine treba da odgovaraju. Mi u Srebrenici smo ponosni, jer u proteklom periodu nismo imali ozbiljnih incidenata na nacionalnoj osnovi - rekao je Grujičić.

On je ponovio da mir i suživot nemaju alternativu i da tokom cele godine mora da se radi na stvaranju boljih uslova života.

- Bez obzira kakve uslove imali, Srebrenica danas umire. Trend koji imamo je da ljudi odlaze i u proteklim godinama je iz Srebrenice otišlo preko deset hiljada ljudi. Danas, kada ode jedna porodica mi to osetimo - ukazao je Grujičić.

Radomir Pavlović, potpredsednik Skupštine opštine Sebrenica, koji je predsedavao komemorativnoj sednici, pozvao je sve Srbe da 11. jula dođu u Bratunac na centralnu manifestaciju stradanja Srba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio