PROCESUIRATI I SAUČESNIKE! Majka pokojnog Davida Dragičevića, saslušana u Tužilaštvu BiH

O. MATAVULj

06. 07. 2021. u 06:08

SUZANA Radanović, majka pokojnog Davida Dragičevića, saslušana je u Tužilaštvu BiH kao svedok u istrazi ubistva njenog sina, kao i zbog propusta koji su načinjeni u ranijoj istrazi ovog kontroverznog slučaja.

ПРОЦЕСУИРАТИ  И САУЧЕСНИКЕ! Мајка покојног Давида Драгичевића, саслушана у Тужилаштву БиХ

Foto PZD

Podršku pred zgradom Tužilaštva BiH dali su joj članovi grupe "Pravda za Davida", kao i Muriz Memić iz Sarajeva, otac ubijenog Dženana, koji takođe vodi pravnu borbu radi otkrivanja istine o zataškavanju tog slučaja. Radanovićeva je izjavu dala u pratnji advokata Ifeta Ferageta, koji kaže da je konačno došao dan kada je majka pozvana kao svedok.

- Suzana je počela sa davanjem izjave, što će biti nastavljeno u narednom periodu. Radi se o predmetu koji je kompleksan. Znam da je interes javnosti ogroman, ali detalje ne možemo otkrivati - rekao je Feraget.

Radanovićeva se zahvalila predmetnoj tužiteljki na prijemu, i advokatu Feragetu bez koga, kako kaže, porodica ne bi bila u ovoj situaciji.

- Srećna sam što je došao ovaj dan i vidim da je tužilaštvo spremno da vodi istragu o ubistvu mog sina. Čekali smo tri godine. Čekaćemo, ako treba, još tri samo da slučaj bude rešen - istakla je Radanovićeva.

Ona kaže da se porodica borila da dođe u ovu fazu i da im prava borba tek predstoji. Dodaje da im je cilj da se slučajevi Davida i Dženana više nikada ne ponove na taj način.

- Cilj nam je da u budućnosti policajac dobro razmisli pre nego što ubije nečije dete ili čoveka. Da tužilac razmisli pre nego što zloupotrebi svoj položaj, da inspektor razmisli pre nego što uništi dokaze ubistva, da sudstvo i tužilaštva dovedemo na nivo da roditelji ne moraju godinama čekati rasvetljavanje ubistva koje bi, da se radilo kako treba, bilo rešeno iste godine - rekla je Radanovićeva.

Pravda za Davida pred Tužilaštvom Bih, Foto PZD

Naglašava da je njihova borba, borba za promenu lošeg sistema.

- Mog Davida niko neće vratiti! Murizu ništa neće vratiti Dženana, ali će verovatno spasti neku drugu decu. Neka to bude naš amanet. Da takvih slučajeva više ne bude. Da nijedan roditelj ne dobije pitanje: "Šta je tvoj sin radio u gradu, subotom u dva iza ponoći?" - kaže Radanovićeva.

Tužilaštvo BiH je sredinom aprila od OJT Banjaluka preuzelo istragu Davidovog ubistva, dok je od Republičkog javnog tužilaštva RS preuzet predmet protiv više službenih lica, koji su bili uključeni u istragu Davidove smrti.

DVE ISTRAGE

ADVOKAT Ifet Feraget tvrdi da je predmetni tužilac vrlo profesionalno postupio celom slučaju.

- Radi se istraga u delu onih koji su odgovorni za ubistvo, ali istraga o propustima koji su evidentno počinjeni u MUP RS i OJT u Banjaluci - rekao je Feraget, navodeći da mu nije poznato u kojoj je fazi istraga Tužilaštva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju