DUŠKOVA MAJKA VIKALA -"UBICO": Nastavljeno suđenje Čamberu, veštak potvrdio da čaure odgovaraju oduzetom pištolju CZ99

O. M.

21. 06. 2021. u 22:05

NASTAVAK suđenja Daliboru Čamberu, optuženom za ubistvo navijača "Borca" Duška Savanovića i ranjavanje Alekse Babića u Trnu kod Laktaša, ponovo je proteklo na granici incidenta nakon što majka ubijenog Vesna Savanović nije mogla da suzdrži emocije pa je, kroz plač, urlala optuženom da je ubica.

ДУШКОВА МАЈКА ВИКАЛА -УБИЦО: Настављено суђење Чамберу, вештак потврдио да чауре одговарају одузетом пиштољу ЦЗ99

FOTO: Arhiva novosti

Sve se odigralo u hodniku suda, za vreme kratke pauze, ali je bilo kakav incident sprečila sudska policija.

- Ubico, ubico - vikala je Savanovićeva optuženom.

Zatim se okrenula prema njegovom advokatu Milošu Paleksiću i kroz plač nastavila: "Sram te bilo! Kako možeš braniti ubicu?! Isti si kao i on. Šta se petljaš u medicinski posao - vikala je majka, aludirajući na dokaze koje je odbrana predlagala.

Za to vreme je i njen suprug Miodrag Savanović dobacivao da je Čamber kriminalac koji je sa sobom stalno nosio oružje, što pokazuje da su njegove namere nečasne. Ožalošćene roditelje smirila je sudska policija, sprečavajući bilo kakav incident.

Po povratku u sudnicu Paleksić se izvinio roditeljima i zamolio ih da shvate da on samo radi svoj posao. Slične scene su viđene i na jednom od prvih ročišta pa je predsednik sudskog veća Dragan Uletilović zamolio sve prisutne da se dostojanstveno ponašaju u sudu. Apelovao je da se takve scene ne ponavljaju da ne bi došao u situaciju da koristi "nepopularne mere".

Pred sudom je saslušan veštak balističar Saša Jojić koji je utvrdio da su čaure, s mesta zločina, ispaljene iz pištolja "CZ 99" koji je oduzet od optuženog Čambera.

- Pištolj je ispravan i čaure s lica mesta odgovaraju tom oružju - rekao je Jojić.

Okružni tužilac Aleksandar Simonović sudu je predao više materijalnih dokaza, čime je završeno izvođenje dokaza tužilaštva.

Zločin se dogodio 31. decembra na pumpi "NIS petrol" u Trnu. Na parkingu je došlo do sukoba i Čamber je izvukao pištolj i pucao u zadnji levi točak "mercedesa" u koji su seli Savanović i Babić. Oni su pokušali da se udalje, ali ih je optuženi zaustavio. Babić je izašao iz vozila i Čamber mu je pucao u stopalo i krenuo za njim, ali ga je Savanović udario šakom i oborio. Iz ležećeg položaja Čamber je ispalio treći hitac u leđa Savanoviću nanevši mu prostrelnu ranu karlice i trbuha od koje je preminuo u bolnici.

SVEDOČI I OPTUŽENI

MILOŠ Paleksić najavio je da će odbrana u nastavku postupka saslušati optuženog Dalibora Čambera. Predložio je i neuropsihijatrijsko veštačanje optuženog, i veštačenje povreda koje je njegov klijent zadobio kritične večeri. Odbrana će kao svedoka pozvati i Milana Đurđevića, koji je kobne noći bio s Čamberom, a koji je nakon priznanja krivice osuđen na godinu dana zatvora zbog pomoći učiniocu nakon krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)