PANTER "ISKOČIO" IZ ČAŠICE: Žitelji Mačve tvrde da je priča o zverki u njihovom kraju čista izmišljotina

V. Mitrić

23. 02. 2023. u 06:15

NIKO iole ozbiljan nije video pantera u Mačvi, iako o tome uveliko pišu društvene mreže. Ne samo u Glogovcu, Crnoj Bari i okolini, već ni u Salašu crnobarskom, ali ni sa leve obale Drine, u Republici Srpskoj, od Međaša do Krive Bare.

ПАНТЕР ИСКОЧИО ИЗ ЧАШИЦЕ: Житељи Мачве тврде да је прича о зверки у њиховом крају чиста измишљотина

Foto: Profimedia/Ilustracija/Fejsbuk/Fülöp Róbert

U to smo se juče uverili, kontaktirajući sa mnogima, od ozbiljnih domaćina do policajaca i lovaca.

Domaćin iz Salaša crnobarskog, Branislav S., koji je, kao i njegovo društvo, dobro upućen u sve događaje u kraju, od polja i Drine do kuća i drugih zdanja mačvanskih, kaže da se za ovu, kako on kaže, "ujdurmu" može primeniti ona narodna po kojoj "luda mašta radi svašta".

- Jedini čovek koji je "video" pantera, jedino se razume u piće, a od njegovog "svedočanstva" sve je krenulo - priča nam Branislav.

- Bilo je reči da je panter viđen kod pumpe u Glogovcu, da je to, tobože, uslikano, ali su klinci koji su pravili foto-montažu, na kraju rekli da su se i oni malo našalili.

Foto: Printskrin Youtube/Stephanie Fornoff

Policija je obaveštena o "neobičnoj mački", ali pre gotovo mesec dana. Od tada nema ništa, osim u delu društvenih mreža i medija. Pre izvesnog vremena iz zoološkog vrta kod Bijeljine išetao je kengur. Svi su ga tražili i u Mačvi i u Semberiji, ali ga nisu našli.

- Sad su čuvene "mačje veljače", pa je moguće da se pojavio "očevidac", koji je u priču, umesto činjenica, uneo maligane - kažu naši sagovornici iz Glogovca i Crne Bare. -

Ozbiljnim ljudima ne priliče takve reči. Provereni su navodi "mokrog brata" i vrlo brzo se ispostavilo da od te priče nema ništa. Zašto onda sada ova priča? Iz ljudske dosade, šege, spektakularnosti.

Nedavno je u ovom kraju "viđen" i medved. A, kad je urađeno veštačenje ispostavilo se da je ostao izmet od psa većih gabarita. Zima je vreme kad je, kažu Mačvani, najveća dosada.

ŠIRENjE LAŽI

EH da je živ naš čiča Janko Veselinović, najslavniji Mačvanin i pisac, da sve ovo napiše kako je samo on to znao, govorili su nam juče u Mačvi, gde je došao i Zlajo Subotić iz Međaša preko Drine da se, kao i mi raspita. On nam je kroz smeh kazao:

- Ništa se brzo kao laž ne širi. Kakav panter, kakvi bakrači.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna