RECEPT ZA SOS OD VIŠANJA: "Pokvarite" pečenje ovim brzinskim dodatkom - i nećete se pokajati
RINFLAJŠ se sprema od pilećeg ili goveđeg mesa koje se kuvalo u supi, a jede se uz sos
Nedeljni ručak u Vojvodini je nezamisliv bez supe, a posle supe i pre pečenja jede se rinflajš. To je kuvano meso i povrće iz supe preliveno sosom.
Sastojci za sos od višanja
- šolja višanja
- malo brašna
- zejtin
- so, biber
Priprema sosa od višanja
U šerpicu se sipa ulje i doda kašika brašna. Kada se brašno malo proprži, smanji se ringla i dodaju se višnje. Višnje mogu da budu sveže, ali i smrznute i u tom slučaju moraju da se odlede. Smrznute višnje se najbrže odlede ako se pospu kašikom šećera.
Kada je brašno promenilo boju dodaju se višnje bez soka. Višnje se malo prodinstaju, šerpica se skloni sa ringle i sos se razredi sokom koji su pustile kada su im izvađene koštice. Ukoliko nema dovoljno soka - dodajte malo vode. Još malo prokuvajte dok se sos ne zgusne. Prema ukusu dodajte so i biber, ali i kašičicu šećera ukoliko su sveže, a ne smrznute.
Sos od višanja se obično jede uz kuvano meso i povrće koje je iz supe, ali je podjednako ukusan i sa pečenjem.
Preporučujemo
Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna
U POTRAZI ste za stanom u centru grada koji je dovoljno izolovan od gradske vreve, okružen zelenilom i rekom, a s druge strane vam je podjednako važno da kvart ima odlične saobraćajne veze sa svim delovima Beograda?
18. 04. 2024. u 10:00
OBRUKANA LAŽNA DRŽAVA U NjUJORKU: Šamar za Prištinu i Vjosu Osmani pre početka sednice SB UN o Kosovu (FOTO)
U NjUJORKU se danas održava sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećena šestomesečnom izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu UNMIK-a, a Srbiju će predstavljati predsednik Aleksandar Vučić.
22. 04. 2024. u 16:14
TREĆA NEDELjA U ZAVOJIMA: Nina pokazala rane na nogama
GLUMICA Nina Janković doživela je neugodnu povredu.
22. 04. 2024. u 10:38
Komentari (0)