BELA ČORBA OD PILETINE: Prema receptu naših baka, idealna za ove hladne dane
Bela čorba je klasik koji ne prolazi i savršena je za sve prilike.
Sastojci:
- 500 g belog mesa, iseckanog na kockice
- 2 šargarepe, iseckane na kockice
- 1,5 kašika brašna
- 1 glavica crnog luka, iseckanog na kockice
- 1 žumance
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica soka od limuna
- biber i so po ukusu
- 1 kašika mešavine suvih začina
- 1,5 l vode
- šaka peršuna
Priprema:
Za ovu čorbu luk isecite na kockice i ispržite ga na ulju. Dodajte iseckanu šargarepu i dinstajte nekoliko minuta dok ne omekša. Nakon toga ubacite belo meso, propržiti ga, pa ubacite brašno i izmešajte, a nakon toga dolijte vodu.
Kada čorbica prokuva ubacite začine i peršun, i ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Kada je čorba skuvana, uzmite kutlaču čorbe i razmutite žumance i pavlaku pa ih ubacite u čorbu. Servirajte i uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(MAPA) RUSI SILOVITO NADIRU: Nisu ovoliko napredovali od prvih dana rata - zauzeli teritoriju veličine Singapura
RUSKA vojska je u novembru ostvarila napredak od 725 kvadratnih kilometara, što je najveći napredak u jednom mesecu još od marta 2022. i prvih nedelja rata, prema analizi agencije AFP zasnovanoj na podacima američkog Instituta za proučavanje rata (ISW).
02. 12. 2024. u 16:10
ŠOLC SAM VUKAO TAJANSTVENI PRTLjAG: Više od dolaska u Kijev javnost zanima - Šta to ima u koferu? (FOTO/VIDEO)
OD SAMOG dolaska Olafa Šolca u Kijev, javnost je više zaintrigiralo to što je nemački kancelar iz voza u glavnom gradu Ukrajine izašao tako što je sam "vukljao" lični prtljag.
02. 12. 2024. u 15:51
KRAJ KARIJERE JELENE KARLEUŠE: Prelazak u politiku i visoka funkcija
JELENA Karleuša se poslednjih nekoliko godina veoma aktivirala politički, a iako zvanično nije član nijedne stranke, ona se trudi da iskaže svoje mišljenje i stav kad god je to potrebno.
02. 12. 2024. u 13:23
Komentari (0)