POSNI RIŽOTO S PRAZILUKOM: Jednostavan i ukusan recept koji obiluje hranljivim sastojcima
Tokom vrućina od ručka svi traže da se brzo sprema, da je lagan, a hranljiv. Recept za jedan takav obrok, rižoto s prazilukom, predlažemo u nastavku. Neće vam oduzeti mnogo vremena, a užitak će biti kompletan.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 400 g pirinča
- 2 praziluka
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema:
Pirinač operite i skuvajte, pa procedite.
Očišćene štapove praziluka isecite na kolutove i propržite na zagrejanom ulju.
Kada je praziluk obrađen, dodajte pirinač i začinite suvim biljnim začinom.
Poslužite uz salatu po želji, a ako ne pravite posnu verziju recepta, dodajte pavlaku kao sastojak koji vrlo lepo prati ukus ovog jela.
(ona)
Preporučujemo

NAJBOLjI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Ovo je letnje jelo bez konkurencije
12. 07. 2024. u 16:28

BRZINSKI LETNjI RUČAK: Punjeni patlidžan, odlična kombinacija sastojaka i ukusa
11. 07. 2024. u 14:00

VIŠE OD 200 DECE OTROVANO U ŠKOLI, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK IZ KUHINjE: Kamera otkrila sve, uhapšeno osam osoba (VIDEO)
VIŠE od 200 dece u jednoj školi u Kini ima povišen nivo olova u krvi nakon što je u njihovu hranu dodavan otrovni pigment – navodno kako bi izgledala primamljivije.
12. 07. 2025. u 21:32

OTKRIVEN MOTIV MASAKRA U PRILEPU: Ovo su otac i sin koje je ubio ujak u porodičnoj kući (FOTO)
PANČO Čuparkoski i njegov 13-godišnji sin Milan stradali su juče u kući u Prilepu nakon što ih je ujak ubio zbog navodne svađe oko nasledstva. Nakon što je ujak počinio krvavi pir, sakrio se u svoj dom, a prilikom dolaska policije pružao je otpor da bi na kraju počinio samoubistvo.
13. 07. 2025. u 15:33

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)