PUNJENI PILEĆI BATACI: Tako sočni da se tope u ustima

Novosti online

25. 05. 2024. u 09:00

Ovakav sočan punjeni batak niko ne odbija. Srećom, kada ne znamo šta ćemo za ručak, piletina je opcija koja je tu kao "spas".

ПУЊЕНИ ПИЛЕЋИ БАТАЦИ: Тако сочни да се топе у устима

Foto: Shutterstock

  

Sastojci:

  • 4 pileća bataka
  • 1 šolja prepečenih hlebnih mrvica
  • 1 šolja rendanog sira, mocarela ili kačkavalj
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/4 šolje iseckanog peršuna
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • kašika meda
  • biber
  • malo tucane ljute paprike

Priprema:

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.

U velikoj posudi pomešajte prepečene mrvice hleba, rendani sir, beli luk, peršun, maslinovo ulje, so, biber, origano i ljutu papriku, po želji.

Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Uzmite svaki batak i napravite džep tako što ćete nožem zaseći meso uzdužno, pazeći da ne isečete do kraja.

Napunite svaki batak smesom koju ste pripremili u posudi.

U drugu posudu sipajte kašiku meda, malo soli, ruzmarin i malo maslinovog ulja.

Položite punjene batake u pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite ga smesom od meda.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 40-45 minuta, ili dok batak ne bude potpuno pečen i zlatno smeđe boje.

S vremena na vreme ga prelijte sokom koji ispušta.

Poslužite punjene batake uz prilog po želji, poput krompir salate ili pečenog povrća.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEĆU DA SE IZVINJAVAM ŠTO SE DIVIM NOVAKU: Đoković gleda i ne veruje, ovakav tekst o njemu skoro nije napisan