Pomešajte ovih ŠEST začina i spremite ukusno jelo (FOTO)

Novosti online

02. 02. 2023. u 15:00

INDIJSKA hrana je popularna širom sveta, a lekari kažu da je odlična za stomak. Ne pravi se teško, pa nabavite začine i počnite!

Помешајте ових ШЕСТ зачина и спремите укусно јело (ФОТО)

Foto: A. M.

Kari, kurkuma, kumin, korijandar, đumbir, biber i ostali začini se vekovima se u Indiji koriste za  pripremu jela i dobro je poznato njihovo blagotvorno dejstvo na probavu.

Pileći kari je jedno od najpozantijih indijskih jela koji se mogu probati naročito u Velikoj Britaniji. Izuzetno se jednostavno priprema, a namirnice za ovo jelo nisu previše skupe.

Kari piletina - sastojci:

file belog mesa po osobi

crni luk
čen belog luka
crvena paprika
paradajz ili pelat
šolja pirinča po sobi
šolja jogurta
kašikica začina: kari, kurkuma, beli biber, kumin, aleva paprika i cimeta

Foto: A. M.

 

Kari piletina - priprema:

Začini se dobro pomešaju u jednoj posudi, pa se zaliju jogurtom i sve dobro pomeša. Belo meso se isecka na kockice i ubaci u začine sa jogurtom, promeša, poklopi i ostavi u frižideru najmanje dva sata.

Meso u začinima treba da odstoji najmanje dva sata.

Zagreje se tiganj sa uljem i viljuškom ubaci piletina, dok se sos od jogurta i začina čuva sa strane. Kada se belo meso isprži skloni se na tanjir. U tiganj se ubaci iseckan crni luk sa iseckanom paprikom. Dok se prži doda se beli luk. Kada se proprži luk ubaci se ostatak jogurta sa začinima. Kari mora da "pusti ključ", a onda se doda paradajz ili kašika pelata. Kada sve provri vrati se piletina u tiganj i posle pet minuta krčkanja je sve gotovo.

Foto: A. M.

 

Pirinač se za to vreme posebno skuva, ali ne sme da se prekuva.

Kari piletina može da se pomeša sa pirinčem, ali je bolje prvo sipati pirinač pa kari, jer se na taj način ublažava začinjen ukus jela na koje mnogi nisu navikli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ĆUFTE SA PEČURKAMA I MLEVENIM MESOM: Danas vam predlažemo jedan ukusan i sočan ručak