RECEPT ZA PRŽENICE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Ukusan doručak koji će svi obožavati
Prženice su mnogima omiljeni doručak, a da bi bile dobro spremljene treba da budu mekane i sočne iznutra, a hrskave i zlatne spolja. Sjajan su način i da iskoristite stari hleb.
Sastojci:
- 20 kriški starog hleba
- 10 kriški topivog sira
- 300 g izrendanog topivog sira
- 300 ml mleka
- 100 g brašna
- 4 jaja
- ulje za prženje
Priprema:
U dublju posudu sipati mleko. U drugoj posudi dobro umutiti jaja. U treću sipati brašno, a u četvrtu rendani sir. Kriške jako kratko umočiti u mleko, odmah ih izvaditi i između dlanova i iscediti.
Na jednu krišku staviti komad sira, pa preklopiti.
Spremljene sendviče prvo uvaljati u brašno, pa u jaje. Zatim spustiti u tanjir sa sirom, pa odozgo rasporediti malo sira.
U tiganju dobro zagrejati ulje, pa pržiti kriške s jedne i s druge strane dok ne dobiju lepu, rumenu koricu.
Gotove prženice vaditi na papirni ubrus, kako bi se ocedile od viška masnoće.
Pripremati jednu po jednu prženicu. Dakle, kratko umočiti u mleko, preklopiti, uvaljati u jaje, brašno, posuti sirom i odmah spuštati u vruće ulje. I tek onda spremati drugu prženicu.
Nipošto ne pripremiti sve odjednom, pa tek onda pržiti, jer će kriške, čekajući, omekšati od mleka i zbog toga posle upiti puno ulja i raspasti se.
(krstarica)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA NAMAZ OD KUVANIH JAJA: Zalogaj koji će vam ulepšati jutro
09. 08. 2024. u 18:00
NE BACAJTE STARI HLEB: Pripremite od njega ukusno slatko jelo
13. 09. 2024. u 14:44
ZAPAD DA NAPADNE SANKT PETERBRUG? Medvedev odbrusio Poljacima - Ne budite zver
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je u svom telegram kanalu pozvao „da se zver ne budi“ kao odgovor na izjave bivšeg šefa generalštaba poljske vojske Rajmunda Andžejčaka o mogućim napadima na Sankt Peterburg.
13. 10. 2024. u 12:00
VOZAČ AUTOBUSA PRETUKAO TINEJDžERA: Maloletnik nije imao novca da plati kartu
U RUSKOM gradu Ramenskoje, vozač autobusa je pretukao tinejdžera koji nije platio kartu.
13. 10. 2024. u 14:46
OBJAVLjEN IDENTITET UBIJENIH - SVE TINEJDžERI: "Najsmrtonosniji napad od početka invazije!" Istog dana kad su SAD rekle da šalju novi PVO
U NAPADU Hezbolahove bespilotne letelice na vojnu bazu u centralnom Izraelu u nedelju su ubijena četiri vojnika i teško je ranjeno još sedam osoba. IDF je sada objavio imena vojnika - svi su bili tinejdžeri i imali 19 godina, prenosi "Associated Press".
14. 10. 2024. u 12:38
Komentari (0)