RECEPT ZA PICA KIFLICE: Lake za pripremu, a još lakše se pojedu
Nema ko ovakve kiflice ne bi sa užitkom smazao, zato zasučite rukave i uživajte u pripremi.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kockica svežeg kvasca
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 150 ml ulja
- 500 g brašna
Fil:
- 100 g kečapa za picu
- 150 g šunke
- 150 g kačkavalja
- 1 k. k. origana
Priprema:
U 250 ml mlakog mleka dodajte šećer, kašičicu brašna i kocku svežeg kvasca. Ostavite da nadođe. Umutite jedno jaje sa kašičicom soli i 150 ml ulja.
U to dodajte kvasac sa mlekom i 500 g brašna. Ostavite testo da stoji, dok ne udvostruči svoju veličinu. Testo podelite na dva dela. Oba razvucite na sto i podelite na 12 trouglića. Filujte sledećim redom: kečap, šunka, kačkavalj i na kraju pospite origanom.
Urolajte kiflice i slažite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i ostavite da testo odmori 30 minuta. Premažite kiflice žumancetom i pospite susam preko. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni sve dok ne porumene. Prijatno!
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
80 HILjADA AMERIČKIH VOJNIKA POSLATO U EVROPU: Bajden izvestio Kongres, imaju cilj da odvrate "rusku agresiju"
AMERIČKI predsednik Džo Bajden izvestio je Kongres da se u evropskim zemljama nalazi 80 hiljada američkih vojnika, poslatih tamo navodno da odvrate rusku agresiju, prenosi RIA Novosti.
07. 12. 2024. u 07:44
(UZNEMIRUJUĆE) OBJAVLjEN SNIMAK LIKVIDACIJE: Ubica vadi pištolj i puca sa leđa, američki direktor nije imao šanse (VIDEO)
BRAJAN Tompson (50), direktor najveće zdravstvene osiguravajuće kompanije u Americi, snimljen je kako napušta hotel u 6.45 ujutru u sredu, kada je maskirani napadač izvukao pištolj sa prigušivačem i pucao mu u leđa.
04. 12. 2024. u 19:58
"IMALA SAM 22 GODINE" Ceca otkrila zašto je zatrudenla vantelesnom oplodnjom
FOLK zvezda Ceca Ražnatović govorila je jednom prilikom o svojoj ljubavi sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, načinom na koji su se upoznali, pa je po prvi put pričala i o svoje dve trudnoće.
07. 12. 2024. u 09:50
Komentari (0)