BAKA SAVETUJE: Od jednog testa napravite dva fantastična recepta (VIDEO)
Danas nam baka daje odličan savet kako da budete praktične u kuhinji
VIŠENAMENSKO TESTO - potrebno je
300 ml mleka
50 gr maslaca
15 gr kvasca
2 žumanca
550 gr brašna
soli malo
korica limuna
VIŠENAMENSKO TESTO - priprema
Zamesiti testo od navedenih sastojaka pa ostaviti da odmori oko 30 min. pokriveno. Vaditi od testa kuglice 50 gr veličine, pa ih u rukama oblikovati u loptice i stavljati u poslužavnik na pek papir oblik kvadrata.
Pokriti da odmore oko 30 min. Dršku od varjače umočiti u ulje i bušiti svaku krofnu po sredini. Pržiti na tihom i dubokom ulju.
Meni je ostalo testa, pa sam napravila kiflice. Testo razvući oklagijom u što veći krug, pa ga iseći na trouglove i uviti u kifle.
Pokriti da odstoje i peći na 200 stepeni 30 min.
Prijatno!
Preporučujemo
SAVRŠEN DORUČAK: Fine mekane lepinje sa krompirom za dobro jutro (VIDEO)
16. 03. 2023. u 12:00
IMATE PUDING, IMATE VIŠNjE? Zašto ne biste napravili kolač za sladokusce (RECEPT)
16. 03. 2023. u 09:00
SLANE KORPICE SA SPANAĆEM: Za doručak, večeru ili prilog uz ručak (VIDEO)
15. 03. 2023. u 12:00
NAPRAVITE KLUPKO POGAČU: Mekana i ukusna, a brzo se sprema (VIDEO)
15. 03. 2023. u 15:00
VUČIĆ OTKRIO ZAŠTO KURTI NIJE U NjUJORKU: Izvinjavam se što naš državljanin Kurti postupa ovako u međunarodnoj areni!
U NjUJORKU je u toku sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećena šestomesečnom izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o radu UNMIK-a, a Srbiju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić.
22. 04. 2024. u 17:22
OBRUKANA LAŽNA DRŽAVA U NjUJORKU: Šamar za Prištinu i Vjosu Osmani pre početka sednice SB UN o Kosovu (FOTO)
U NjUJORKU se danas održava sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećena šestomesečnom izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu UNMIK-a, a Srbiju će predstavljati predsednik Aleksandar Vučić.
22. 04. 2024. u 16:14
TREĆA NEDELjA U ZAVOJIMA: Nina pokazala rane na nogama
GLUMICA Nina Janković doživela je neugodnu povredu.
22. 04. 2024. u 10:38
Komentari (0)