UN POZVALE IZRAEL I PALESTINU DA NE KRŠE PREKID VATRE: "Vizija bliskoistočnog regiona - dve demokratske države koje žive u miru"

Tanjug

23. 05. 2021. u 07:22

SAVET bezbednosti UN pozvao je u subotu Izrael i Palestince da se pridržavaju dogovora o prekidu vatre u Pojasu Gaze, saopštila je britanska misija u svetskoj organizaciji.

УН ПОЗВАЛЕ ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНУ ДА НЕ КРШЕ ПРЕКИД ВАТРЕ: Визија блискоисточног региона - две демократске државе које живе у миру

Foto: Tanjug/AP

- Članovi SB UN pozdravili su dogovor o prekidu vatre 21. maja, prepoznajući značajnu ulogu koju su odigrali Egipat, zemlje u regionu, UN, Bliskoistočna četvroka i drugi međunarodni partneri. SB UN poziva na puno poštovanje dogovora o prekidu oružanih sukoba - navodi se u saopštenju britanske misije pri UN, prenosi Tas s.

Članice SB UN ponovile su koliko je značajno da se "postigne sveobuhvatni mir zasnovan na viziji bliskoistočnog regiona sa dve demokratske države - Izraelom i Palestinom - koje žive jedna pored druge u miru i u okviru svojih bezbednih i priznatih granica".

Sve članice SB UN apelovale su da se obezbedi hitna humanitarna pomoć palestinskim civilima, ističući da je palestinskim vlastima prioritetna obaveza da se uhvate u koštac sa posledicama izraelskih vazdušnih udara i štetom koja se procenjuje na oko 350 miliona dolara, kao i da rešavaju probleme u snabdevanju građana vodom i strujom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije