RODITELJI U SUZAMA: Umesto svadbe, održana sahrana - otkriveno kako se nastavnica heroj žrtvovala za đaka

Novosti online

15. 05. 2021. u 08:37

NASTAVNICA Elvira Ignatijeva nije imala šanse da preživi.

РОДИТЕЉИ У СУЗАМА: Уместо свадбе, одржана сахрана - откривено како се наставница херој жртвовала за ђака

Foto: Instagram

Prema rečima očevidaca, kada se na vratima škole pojavio Ilnaz Galiaviev, nastavnica je bila prva na putu napadača. Pored nje je bio đak, u deliću sekunde uspela je da ga odgurne, dajući mu priliku da pobegne.

Elvirini roditelji su do poslednjeg verovali u čudo, molili se da njihova ćerka bude živa. Do nedavno su se nadali da će informacije o Elvirinoj smrti koje su se pojavile na Internetu i u medijima biti pobijene.

Komšije porodicu Radife i Nikolaja Ignatijeva nazivaju uzornom. I sami roditelji su priznali da se njihova ćerka pripremala venčanje. Ali umesto venčanja, održana je sahrana...

- Bila je tako pametna. Nije mogla da kaže ružnu reč, uvek je više razmišljala ne o drugima nego o sebi. Kaže se da je umrla štiteći decu. Ali zašto nije mislila na mene? Kako ću živeti bez nje? - priča majka.

Bliska rođaka Elvire ispričala je šta je preminula nastavnica engleskog radila uoči tragedije:

- Elvira je stalno bila na oprezu, često je učestvovala na takmičenjima. Mnogo je volela decu, ako bi se neko razboleo, odlazila mu je u posetu i nosila poklone. Nije imala vremena za odmor. Čak je i tokom vikenda, 10. maja, otišla u školu i počistila kancelariju. Elvira je bila raspoložena. Nije ona bila ta koja razmišlja o smrti. Lepo je živela, znala je da uživa u životu - rekla je rođaka.

Njena razredna iz gimnazije, takođe je hvali.

- Bila je tako marljivo dete. Bila je čovek! Ne sećam je se tužne. Jedna od vodećih učenika. Ne želim da verujem da je nema - rekla je Elvirina razredna, a prenosi kazan.kp.ru.

Bliska rođaka otkrila je da je brat prvi saznao za Elvirinu smrt.

- Jako nam je teško. Hodam u stanju šoka. Izgleda da ne razumemo da smo ostali bez Elvire. I tati i mami je veoma teško. To su ljudi koji su već izgubili decu koja su se rodila posle mene - rekao je Elvirin brat.

Podsetimo, u napadu na školu u glavnom gradu Tatarstana stradalo je sedmoro dece i dve nastavnice. Za napad je osumnjičen bivši učenik škole, 19-godišnji Ilnaz, koji je uoči napada postavljao jezive poruke na društvenim mrežama.

On je naoružan i sa puno municije u ranim jutarnjim satima uleteo u gimnaziju i teško ranio čuvara. Nakon toga je krenuo u krvavi pir po hodnicima, pucajući u svaku osobu koju je video. U napadu je povređeno više od 20 osoba.

Policija je uspela da obuzda napadača, koji je potom odveden u pritvor. Navodno je prilikom saslušanja tvrdio da je "rođen kao Bog, ali da je to tek nedavno shvatio".

(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo