APEL IZ MOSKVE: Izrael i Palestina da pokušaju da normalizuju situaciju

Tanjug

12. 05. 2021. u 18:57

STRANE u arapsko-izraelskom sukobu trebalo bi da pokušaju da normalizuju situaciju koristeći odgovarajuće rezolucije Saveta bezbednosti UN o ovom pitanju, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

АПЕЛ ИЗ МОСКВЕ: Израел и Палестина да покушају да нормализују ситуацију

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

- Obe strane treba da nađu snage da reše problem, polazeći pre svega od efikasnih rezolucija Saveta bezbednosti UN - rekao je on, preneo je Tas s.

- Pozivamo obe strane da pokažu uzdržanost. Uznemireni smo zbog sve većeg broja žrtava među civilnim stanovništvom i neselektivnog granatiranja koje šteti civilima - rekao je portparol Kremlja.

U eskalaciji neprijateljstva između Izraela i Hamasa broj žrtava porastao je na najmanje 43 ubijenih u Gazi i šest u Izraelu, preneo je Rojters.

Palestinske snage ispalile su stotine raketa na Izrael, koji je izveo jake vazdušne napade na Pojas Gaze.

Palestinske snage potvrdile su da su ispalile 210 projektila na Tel Aviv i Beršebu nakon što je izvršen izraelski vazdušni udar u Pojasu Gaze, a izraelska vojska je saopštila da je trećinu tih raketa oborila i da je gađala ekstremiste u Gazi kao odgovor na raketne napade na Jerusalim i druga područja.

Zvaničnici ministarstva zdravlja u Gazi potvrdili su 43 žrtve, od toga 13 dece u vazdušnom napadu, a izraelske snage su saopštile da proveravaju ove izveštaje i da im je izbegavanje civilnih žrtava prioritet, a da svoje akcije ograničavaju na vojne ciljeve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)