AMERIČKI MEDIJI O SUKOBU U CRNOM MORU: Čija mornarica je jača

Novosti onlajn

10. 05. 2021. u 22:56

AMERIČKI časopis „Nešnal interest“ analizirao je sastav, opremu i obuku ratnih mornarica Sjedinjenih Američkih Država i Rusije i naveo prednosti svake zemlje.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ О СУКОБУ У ЦРНОМ МОРУ: Чија морнарица је јача

Foto: Depositphotos

Prema mišljenju autora teksta, novinara i bivšeg saradnika Pentagona Krisa Ozborna, jača strana ruske mornarice je razvijena podmornička flota.

-Napredne ruske podmornice će, naravno, veoma otežati slobodnu i nekontrolisanu plovidbu brodova američke mornarice u Crnom moru- naveo je on.

Autor je pretpostavio da bi u slučaju otvorenog sukoba Rusiji moglo biti i teško zbog manjeg broja brodova sa čijih paluba mogu poletati helikopteri ili jurišni dronovi.

Ishod konflikta će u velikoj meri zavisiti od dometa i preciznosti brodskih sistema naoružanja, morskih dronova, senzora i brodskih radara, zaključio je Ozborn.

Ranije je admiral mornarice SAD u penziji i bivši glavnokomandujući Severnoatlantske alijanse Džejms Stavridis sugerisao da će se u slučaju zaoštravanja odnosa između Rusije i Ukrajine najverovatnije desiti oružani sukob u Crnom moru. Stavridis je naveo da će Moskva bezuslovno pobediti, dok vojska NATO-a neće na vreme stići do regiona.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane