ČUVANJE U ZAMRZIVAČU I FRIŽIDERU: Sputnjik lajt može da se čuva šest meseci u smrznutom obliku

Tanjug

06. 05. 2021. u 18:00

VAKCINA Sputnjik lajt protiv korona virusa može da se čuva šest meseci u zamrznutom obliku i mesec dana u tečnom obliku, saopštio je danas državni registar farmaceutskih proizvoda ruskog Ministarstva zdravlja.

ЧУВАЊЕ У ЗАМРЗИВАЧУ И ФРИЖИДЕРУ: Спутњик лајт може да се чува шест месеци у смрзнутом облику

Foto: Tanjug/AP

Napominje se da smrznutu vakcinu treba čuvati dalje od svetlosti na temperaturi koja nije viša od minus 18 stepeni Celzijusovih, dok tečnu verziju treba čuvati na temperaturi od 2 - 8 stepeni.

Vakcina Sputnik lajt povećava nivo antitela kod ljudi koji već imaju imunitet na korona virus, što sugeriše da bi vakcina mogla da se koristi za imunizaciju bivših pacijenata, rekao je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)