BRITANSKI MEDIJI SE PLAŠE RUSKE RAKETE: Može da zaobiđe američku protivraketnu odbranu i uništi teritoriju veličine Teksasa ili Engleske!

Novosti onlajn

05. 05. 2021. u 23:51

NOVINAR britanskog lista „Dejli mejl“ Vil Stjuart napisao je članak o najnovijoj ruskoj raketi RS-28 „Sarmat“, koja će biti testirana 2021. godine.

БРИТАНСКИ МЕДИЈИ СЕ ПЛАШЕ РУСКЕ РАКЕТЕ: Може да заобиђе америчку противракетну одбрану и уништи територију величине Тексаса или Енглеске!

Foto: Ministerstvo oboronы RF

Očekuje se da se raketna proba izvrši u svetlu najvećih tenzija između Rusije i Zapada od vremena Hladnog rata, navodi se u članku.

- Novo smrtonosno hipersonično oružje može da zaobiđe američku protivraketnu odbranu i uništi teritoriju veličine Teksasa ili Engleske - ističe autor.

Očekuje se da raketa bude lansirana iz podzemnog silosa na kosmodromu Pleseck na severozapadu Rusije i da će gađati mete na Kamčatki.

Interkontinentalna raketa RS-28 na zapadu su nazvali „Satana 2“. Ona će zameniti najmoćniju raketu na svetu MBR „Vojevoda“ (prema klasifikaciji NATO-a „Satana“ RS-20V).

Ukupna težina rakete je oko 200 tona. Maksimalni domet leta je 18 hiljada kilometara.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)