KRALJICA ODUŠEVILA CELU BRITANIJU: Čuva uspomenu na princa Filipa, ni ledene temperature je nisu sprečile (FOTO)

Novosti online

30. 04. 2021. u 21:14

BRITANSKA kraljica Elizabeta je danas još jednom pokazala da će nastaviti da vodi računa o nasleđu pokojnog princa Filipa. Ona je, umotana u toplu odeću, pregledala konje i zaprege koje je njen suprug držao u zamku Vindzor.

КРАЉИЦА ОДУШЕВИЛА ЦЕЛУ БРИТАНИЈУ: Чува успомену на принца Филипа, ни ледене температуре је нису спречиле (ФОТО)

Foto: EPA

Kraljicu, koja je poznata kao strastveni zaljubljenik u konje i uzgajivač čistokrvnih trkačkih pastuva, ni ledene temperature nisu sprečile da ode u inspekciju "voznog parka", i to samo nekoliko dana od prvog javnog pojavljivanja posle sahrane princa Filipa.

Briga ostarele kraljice za plemenite životinje koje je njen muž obožavao je ganula mnoge stanovnike ostrva, pogotovo činjenica da je po kiši i hladnoći izašla da pregleda starinske zaprege.

Ranije ovog meseca objavljeno je da će poniji i kraljevska kočija princa Filipa biti predati njegovoj sedamnaestogodišnjoj unuci Lujzi.

Princ je bio veliki ljubitelj trkanja zapregama, i smatra se da je zaslužan za popularizaciju sporta u Velikoj Britaniji. On je Britaniju predstavljao na tri evropska i šest svetskih prvenstava.

U 91. godini, princ je tražio da mu se napravi tamnozelena kočija od aluminijuma i čelika, izrađena po njegovim specifikacijama.

Princ je upregao Fel ponije, rasu koja je poreklom sa severa Engleske i često se koristi za vožnju i jahanje zbog snage i okretnosti. Ta rasa je ugrožena, delimično i zbog genetskih bolesti.

U svojoj knjizi je princ napisao: "Starim, reakcije su mi sve sporije i pamćenje mi je nepouzdano, ali nikada nisam izgubio silno zadovoljstvo kada vozim zaprege kroz britansko selo."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a