PAPRENI POREZ PORODICI SAMSUNG: Oslobađaju se nasleđa da umanje porez od 10 milijardi dolara

D. D. S.

28. 04. 2021. u 11:10

Porodica osnivača južnokorejske kompanije "Samsung" prinuđena je da donira desetine hiljada umetničkih dela, i da pokloni stotine miliona dolara za medicinska istraživanja kako bi smanjila iznos od 10 milijardi dolara poreza na nasleđe bivšeg predsednika kompanije Li Kun-Hija, preminulog prošle godine. To je najveći iznos poreza ikada u Južnoj Koreji, trostruko veći od ukupnog prošlogodinjeg poreza naplaćenog u toj zemlji.

ПАПРЕНИ ПОРЕЗ ПОРОДИЦИ САМСУНГ: Ослобађају се наслеђа да умање порез од 10 милијарди долара

Foto: Depositphotos

Porodica Lija, njegova udovica i troje dece, planira da plati porez u šest rata u narednih pet godina, a da prvu ratu isplati do kraja meseca, kako bi mogla da zadrši kontrolu nad kompanijom.

Južnokorejskim nacionalnim muzejima porodica Li planira da donira 23 hiljade umetničkih dela, uključujući slike Pikasa i Dalija, iz svoje privatne kolekcije, a pokloniće i 900 miliona dolara u fond za istraživanje infektivnih bolesti i za pronalaženje lekova za decu obolelu od karcinoma ili retkih bolesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi