ZAPAD TREBA DA PREKINE MASOVNU ANTIRUSKU PSIHOZU: Kremlj ocenjuje situaciju na međunarodnoj areni

Novosti onlajn

20. 04. 2021. u 12:26

ZAPAD treba da prekine sa masovnom antiruskom psihozom i konstruktivno vodi dijalog radi prevazilaženja nastalih nesuglasica, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ЗАПАД ТРЕБА ДА ПРЕКИНЕ МАСОВНУ АНТИРУСКУ ПСИХОЗУ: Кремљ оцењује ситуацију на међународној арени

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

- Treba pozvati sve da se smire i prekinu sa masovnom antiruskom psihozom i da konstruktivno vode dijalog kako bi se prevazišle nastale nesuglasice - rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje novinara kako Kremlj ocenjuje situaciju na međunarodnoj areni, da li je u toku zaoštravanje odnosa Rusije sa drugim državama.

Portparol Kremlja je nazvao neosnovanim optužbe na račun Rusije za umešanost u eksplozije na skladištima municije u Češkoj.

- Te izmišljene, neosnovane optužbe naših čeških oponenata su nečuvene. One se ne mogu shvatiti, niti analizirati - izjavio je Peskov.

Ruski zvaničnik se dotakao i povratka ruskog ambasadora Anatolija Antonova u Vašington. Po njegovim rečima, predsednik Vladimir Putin će doneti odluku tim povodom, onda kada on bude smatrao potrebnim.

Peskov je podsetio da Rusija nije bila inicijator napetosti u odnosima sa Zapadom, ali uvek reaguje na neprijateljske poteze.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)