ALI HAMNEI PORUČIO SAD: Razgovori Teherana i Vašingtona ne smeju postati teritorijalni

Tanjug

14. 04. 2021. u 21:03

IRANSKI vrhovni lider Ali Hamnei izjavio je danas da tekući razgovori Teherana i globalnih sila o spašavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. ne smeju postati "teritorijalni", javila je državna televizija.

АЛИ ХАМНЕИ ПОРУЧИО САД: Разговори Техерана и Вашингтона не смеју постати територијални

Foto Tanjug-AP

- Amerika ne nastoji da prihvati istinu u pregovorima ... Njen cilj u pregovorima je nametanje sopstvenih pogrešnih želja ... Evropske strane u sporazumu slede američku politiku u pregovorima uprkos priznavanju prava Irana - rekao je Hamnei, dodajući da nuklearni pregovori u Beču ne smeju postati teritorijalni, prenosi Rojters.

Teheran je više puta poručio da se sve sankcije moraju ukinuti pre nego što nastavi da se u potpunosti pridrža dogovora.

- Prvo moraju biti uklonjene sankcije. Jednom kada budemo sigurni da je to učinjeno, ispunićemo svoje obaveze. To je zato što su desetak puta prekršili svoja obećanja, a tako je i sada - preneo je Tasnim Hamneijeve reči.

Prošle nedelje su Iran i globalne sile održale ono što su opisali kao „konstruktivne“ razgovore za spašavanje sporazuma iz 2015. godine, koji se raspada, jer je Iran prekršio svoja ograničenja u obogaćivanju uranijuma otkako je bivši predsednik SAD Donald Tramp izašao iz sporazuma i ponovo nametnuo oštre ekonomske sankcije protiv Islamske Republike.

Teheran i ostale strane sporazuma u četvrtak će nastaviti razgovore u Beču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)