BAJDEN PODVIO REP ZBOG UKRAJINE: Posle uvreda za Putina, sada svi vide koliko je Rusija nadigrala SAD

Novosti online

14. 04. 2021. u 19:42

POZIV američkog predsednika Džoa Bajdena Vladimiru Putinu da održe sastanak prikazan je u sredu u Moskvi kao znak da je Vašington prvi popustio u sukobu s Rusijom oko Ukrajine.

БАЈДЕН ПОДВИО РЕП ЗБОГ УКРАЈИНЕ: После увреда за Путина, сада сви виде колико је Русија надиграла САД

Foto: EPA/Depositphotos/ilustracija

Dajući naznake da se već radi na organizovanju mogućeg sastanka u Finskoj, ruski zvaničnici govore da se Moskva konačno tretira s poštovanjem koje zaslužuje.

Mnogi su istakli da je taj telefonski poziv bio američka inicijativa, te da izjava Bele kuće nije uključivala kritiku stanja ljudskih prava u Rusiji ili zatvaranje  Alekseja Navalnog.

- Bajden je tražio jučerašnji telefonski razgovor, Bajden je nazvao i Bajden je želeo razgovarati o samitu - rekao je voditelj Vladimir Solovjev.

Čak su i protivnici Kremlja izjavili da je najava samita pobeda za Putina.

- Samit? O čemu SAD treba razgovarati s Putinom? To je upravo ono za čim je Putin žudeo, dobiti legitimitet jedan na jedan s SAD-om - napisao je na Tviteru Gari Kasparov, ruska šahovska legenda i Putinov kritičar.

Novinar Fjodor Lukjanov, rekao je da će Kremlj sada predstaviti mogućnost održavanja sastanka kao "veliko postignuće".

- U Rusiji će mogućnost sastanka biti predstavljena kao veliko postignuće, i u određenom smislu jeste, jer je ne tako davno Bajden izrekao uvrede na Putinov račun, a kada je zamoljen za razgovore, rekao je da nema vremena - rekao je Lukjanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)