PUTINOV BEZBEDNJAK OPTUŽUJE AMERIKU: Pokušavate da izazovete verske sukobe i da narod uvučute u ekstremizam

Novosti online

14. 04. 2021. u 16:01 >> 16:31

AMERIKA i njeni saveznici pokušavaju da uvuke ruske građane u ekstremizam i da poseju verske sukobe, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

ПУТИНОВ БЕЗБЕДЊАК ОПТУЖУЈЕ АМЕРИКУ: Покушавате да изазовете верске сукобе и да народ увучуте у екстремизам

Foto: Printskrin

-Ne smemo dozvoliti Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim saveznicima da diskredituju nacionalno-kulturnu politiku Rusije. Potrebno je postaviti pouzdanu barijeru njihovim naporima da uvuku stanovništvo u ekstremističke aktivnosti, kao i nametanju i širenju ideja radikalniih verskih ubeđenja-, rekao je Patrušev na sastanku u Sevastopolju.

Prema njegovom mišljenju, za suprotstavljanje tim težnjama potrebno je jačati među narodom osećaj jedinstva, suzbiti propagandu nacionalizma i verske sukobe.

Takođe, predložio je da se „ne dopusti nepoštovanje u agresija prema predstavnicima bilo koje nacionalnosti i etničke pripadnosti“.

Kako je rekao sekretar Saveta bezbednosti, posebnu pažnju treba posvetiti rizičnim grupama koje su naročito izložene uticaju radikalnih propovednika, „eliminisati formalizam u radu sa omladinom“, pokrenuti motivaciju ljudi na „svesno moralno ponašanje i poštovanje drugih kultura“.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati