PUTIN USKORO U SRBIJI? Lazanski saopštio vest

Novosti online

14. 04. 2021. u 14:35

AMBASADOR Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski izjavio je da se u Srbiji nadaju da će predsednik Rusije Vladimir Putin u maju doći u Srbiju zato što će tada biti svečno otvaranje Hrama svetog Save

ПУТИН УСКОРО У СРБИЈИ? Лазански саопштио вест

Foto: P. Milošević/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Depositphotos

- To će biti najveći pravoslavni hram na Balkanu, a možda i u svetu, a izgrađen je uz pomoć Rusije i Ruske pravoslavne crkve (RPC) - rekao je Lazanski u intervjuu za RIA Novosti.

On je dodao da „očekuje da će predsednik Putin zajedno sa predsedikom Vučićem svečano otvoriti hram, a nadamo se da će na tu svečanost doći i patrijarh Kiril“.

Na pitanje da li se o tom događaju i o poseti predsednika Rusije već razgovara s ruskom stranom, Lazanski je odgovorio:

- Znam tačno da je predsednik Vučić u poslednjih godinu dana dvaput rekao da očekuje dolazak predsednika Putina u maju na otvaranje hrama.

Prema njegovim rečima, otvaranje Hrama Svetog Save neće biti pre 9. maja.

- Verovatno sredinom ili krajem maja - precizirao je ambasador.

Unutrašnje ukrašavanje centralne kupole Hrama počelo je u maju 2017. godine, a radove je u januaru 2019. godine obišao i ruski predsednik Vladimir Putin, budući da je značajan deo sredstava za izradu i postavljanje mozaika dala ruska država i kompanija „Gaspromnjeft“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)