ŽENA BOMBAŠ RAZNELA SEBE I BEBU: Nakon što su vlasti ubile njenog muža

Tanjug

02. 04. 2021. u 14:56

VLASTI Tunisa saopštile su da je žena bombaš-samoubica ubila sebe i svoju bebu tokom antiterorističkih operacija u planinskoj zoni u provinciji Kaserin.

ЖЕНА БОМБАШ РАЗНЕЛА СЕБЕ И БЕБУ: Након што су власти убиле њеног мужа

Foto: printskrin/TWITTER

Još dvoje islamskih terorista ubijeno je tokom operacije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u četvrtak uveče.

Tokom operacije snage Tunisa pratile su ekstremističku grupu u planini Salum u provinciji Kaserine.

Tom prilikom ubili su jednog džihadistu, čija je supruga nakon toga aktivirala eksplozivni pojas, navodi se u saopštenju.

- Još dvojica islamskih ekstremista ubijeni su u bezbednosnim operacijama - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Tunisa, a prenosi agencija AP.

U jednoj operaciji, tunišanske snage pratile su ekstremističku grupu u oblasti planine Salum u provinciji Kaserin. Ubijen je jedan džihadista, čija se supruga potom ubila aktiviranjem eksplozivnog pojasa, navodi se u saopštenju.

Od eksplozije je stradala beba koju je držala u naručju, dok je starija ćerka preživela, navodi ministarstvo.

Vlasti su saopštile da je to prvi put da je registrovano prisustvo žene među džihadistima koji su se sklonili u to područje.

U drugoj operaciji, na području planine Mgila, snage bezbednosti ubile su osumnjičenog vođu tunišanske grupe Jund Al Kalafah, navodi se u saopštenju. Ta grupa je obećala odanost Islamskoj državi i veruje se da stoji iza nekoliko napada u Tunisu u poslednjih nekoliko godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)