KIMOVA SESTRA UPOZORAVA BAJDENA: Poručila američkoj administraciji da "ne izaziva smrad, ako želi da spava u miru"

D.B.

16. 03. 2021. u 19:40

DAN pre nego što je američki šef odbrane trebalo da dođe u Seul na prve razgovore sa južnokorejskim kolegama iz susednog Pjongjanga sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong kritikovala je vojne vežbe u Južnoj Koreji. Novoj američkoj administraciji Džozefa Bajdena uputila je upozorenja.

КИМОВА СЕСТРА УПОЗОРАВА БАЈДЕНА: Поручила америчкој администрацији да не изазива смрад, ако жели да спава у миру

Foto: Tanjug

- Koristimo ovu priliku da upozorimo novu američku administraciju koja se trudi da našoj zemlji pošalje miris baruta. Ako žele da spavaju u miru naredne četiri godine, bolje bi bilo da se uzdrže od stvaranja smrada pri prvom koraku - rekla je Kim za državnu novinsku agenciju KCNA.

Ona se takođe narugala Južnoj Koreji zbog toga što je "pribegla suženim ratnim igrama, sada kada su se našle u blatu političke, ekonomske i epidemiološke krize".

Južna Koreja i SAD su, inače, započele prošle nedelje prolećne kombinovane vojne vežbe koje su uključivale "minimalni nivo trupa" s obzirom na epidemiju kovida 19.

Kimova sestra, glasni kritičar Seula, dodala je da "ratne vežbe i neprijateljstvo nikada ne mogu ići uz dijalog i saradnju". Upozorila je i da bi Pjongjang mogao da razmotri povlačenje međukorejskog vojnog sporazuma usmerenog na smanjenje napetosti duž zajedničke granice s Južnom Korejom, kao i raspuštanje nekoliko organizacija usmerenih na saradnju sa susedom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju