PROTIVOTROV ZA KORONU: Ruski naučnici razvili nova sredstva u borbi protiv virusa

Novosti online

03. 03. 2021. u 15:35

DIREKTORKA ruske Federalne medicinsko-biološke agencije (FMBA) Veronika Skvorcova otkrila je da je agencija proizvela svojevrsni „kalkulator“ koji omogućava da se, kada neko oboli od virusa korona, u prvim danima predvidi težina bolesti sa 90-procentnom sigurnošću.

ПРОТИВОТРОВ ЗА КОРОНУ: Руски научници развили нова средства у борби против вируса

Arhiva

Ona je za TV „Rusija 24“ rekla da će „kalkulator“ biti dostupan za nedelju dana.

Skvorcova je, takođe, rekla da je ispitivanje preparata „Mir -19“ protiv virusa korona praktično završeno. U ispitivanjima učestvuje 50 dobrovoljaca.

Prema njenim rečima, dokazani su bezbednost i visoka efikasnost preparata na životinjama i u ćelijskoj kulturi, a imajući u vidu smanjenje virusnog opterećenja za 10.000 puta, preparat je praktično „antidot“.

„Ispitivanja na dobrovoljcima su praktično završena. Nismo uočili nikakve ozbiljne nuspojave ni sistemske, ni lokalne... i planiramo da u najskorijoj budućnosti počnemo drugu fazu ispitivanja na pacijentima obolelim od virusa korona“, rekla je ona.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)