KINESKI NAUČNICI ANALIZIRALI PODATKE: Kontrola epidemije smanjila smrtnost od drugih bolesti

Tanjug

24. 02. 2021. u 10:03

SMANjENjE smrtnosti od kovida-19 u prva tri meseca epidemije u Kini, ne računajući žarište u Vuhanu, ukazuje da su napori da se uspostavi kontrola nad širenjem virusa doprineli da se smanji smrtnost od drugih oboljenja, pokazuju rezultati nove studije.

КИНЕСКИ НАУЧНИЦИ АНАЛИЗИРАЛИ ПОДАТКЕ: Контрола епидемије смањила смртност од других болести

Foto: AP

Studija koju su zajednički sproveli naučnici Univerziteta Oksford i kineskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, analizira zvanične podatke o smrtnosti prikupljene u periodu od 1. januar do 31. marta prošle godine, prenosi Rojters.

U pomenutom periodu smrtnost od kovida-19 u Vuhanu, žarištu epidemije u Kini, iznosi 1.147 ljudi na 100 hiljada i za 56 odsto je veća od očekivane, navodi se u analizi koju je objavila Britansko medicinsko udruženje.

Međutim, izvan Vuhana, smrtnost iznosi 675 pacijenata na 100 hiljada stanovnika i manja je od inicijalno projektovane na 715, što je doprinelo da se smanji i smrtnost od drugih oboljenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)