U ITALIJI KORONA NE JENJAVA: Od početka pandemije preminulo više od 95.000 ljudi - zaraženo više od tri miliona

Tanjug

20. 02. 2021. u 08:59

U ITALIJI 348 novih žrtava kovida 19, a novozaraženih u poslednja 24 sata je 15 479, saopštilo je Ministarstvo za zdravstvo, a prenosi agencija Ansa.

У ИТАЛИЈИ КОРОНА НЕ ЈЕЊАВА: Од почетка пандемије преминуло више од 95.000 људи - заражено више од три милиона

Foto: Depositphotos

Ukupno, od početka pandemije, u Italiji je 2 miliona i 780 hiljada osoba zaraženo korona virusom, a broj preminulih je premašio 95 hiljada.

Zbog širenja sojeva virusa pre svega engleske varijante, u tri regije Emilija Romanja, Kampanja i Molise anti-kovid mere će biti pooštrene, iz takozvane “žute zone” te regije prelaze u “narndžastu zonu”, a u delu opština, kao u Perudži, od sutra su na snazi mere na nivou karantina.

Predsednici regije Umbrija i Bolcano su, samoincijativno, pojačali anti-kovid mere ograničenja i proglasili karantin, da bi ograničili dalje širenje zaraze.

Predsednik Visokog instituta za zdravstvo Silvio Brusafero je na koferenciji za novinare izjavio da je poslednjih sedmica, naizgled, epidemiološka situacija stabilna, ali neki parametri, pre svega procenat zaraženih na stotinu testiranih i faktor Rt, koji pokazuje koliko jedna osoba zarazi drgih, rastu.

Na građane se apeluje da izlaze samo po potrebi, i da poštuju osnovne mere zaštite: nošenje maski, održavanje higijene i fizičke distance.

Ipak apeli nisu dovoljni, to je pokazao jučerašnji dan u Rimu gde su neki delovi grada bili preplavljeni šetačima pa je intervenisala policija, zatvorila deo trgova i ulica, da bi smanjla gužve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati