MERKEL RAZGOVARALA SA ERDOGANOM: Važno je da Turska i Grčka nastave dijalog

Tanjug

08. 02. 2021. u 19:35

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel danas je tokom sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom putem video konferencije pozdravila nedavna pozitivna dešavanja vezna za spor Grčke i Turske, i pozvala dve strane da istraju u dijalogu.

МЕРКЕЛ РАЗГОВАРАЛА СА ЕРДОГАНОМ: Важно је да Турска и Грчка наставе дијалог

Foto AP

„Kancelarka je u razgovoru sa turskim predsednikom Erdoganom pozdravila najnovije pozitivne signale i nedavni sastnak dve strane i istakla da je važno istrajati u započetom dijalogu Grčke i Turske“, saopštila je nemačka vlada, prenosi Rojters.

Grčka i Turska spore se oko nekoliko decenija starih pitanja, uključujući obim njihovih kontinentalnih granica, preleta u Egejskom moru i etnički podeljenog Kipra, a od 2002. do 2016. održano je desetak rundi razgovora dve strane, podseća Rojters.

Posle četvorogodišnje pauze, koja je dodatno produžena sporom oko nalazišta gasa u Sredozemlju i pitanjem granica u Istočnom Mediteranu prošle godine, Grčka i Turska su nastavile razgovore 25. januara.

Poslednji sastanak u Istanbulu, 61. runda, završen je nakon nekoliko sati, ali su obe strane rekle da su se dogovorile da se ponovo sastanu u Atini krajem februara ili početkom marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna