"DŽONSON END DŽONSON" USKORO PREDSTAVLJA VAKCINU: Evo koje su njene prednosti

Tanjug

26. 01. 2021. u 23:55

AMERIČKA kompanija "Džonson end Džonson“ trebalo bi sledeće nedelje da objavi rezultate treće faze ispitivanja svoje vakcine protiv korona virusa, prenosi CNBC.

ЏОНСОН ЕНД ЏОНСОН УСКОРО ПРЕДСТАВЉА ВАКЦИНУ: Ево које су њене предности

Foto: Depositphotos

Iz kompanije navode da će rezultati biti opsežni i veoma inkluzivni u pogledu obuhvaćenosti različitih grupa utemeljenih na etnicitetu, starosti, geografskom podneblju, uključujući Afroamerikance, Latinoamerikance i starije osobe. Moguće je da će biti razlika u rezultatima ispitivanja na mestima kao što je Južna Afrika, gde je otkriven novi visokozarazni mutirani soj virusa, kako se navodi.

Vakcina kompanije "Džonson end Džonson“ mogla bi da dobije dozvolu za upotrebu već tokom sledećeg meseca.

Za razliku od drugih vakcina koje su dobile dozvolu za upotrebu u SAD, vakcina kompanije "Džonson end Džonson“ se ne prima iz dve doze sa razmakom od tri do četiri nedelje, već zahteva samo jednu dozu, pojednostavljujući čitav proces imunizacije.

Moderna je juče saopštila da radi na pojačanju vakcine protiv soja otkrivenog u Južnoj Africi nakon što je otkrila da je manje efikasna protiv ove mutacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)