PENS OBJAVIO PISMO: "Neka mi Bog pomogne" - ovim rečima odgovorio na Trampov zahtev

Novosti online

06. 01. 2021. u 19:43

POTPREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens objavio je danas da neće ispratiti zahtev predsednika Donalda Trampa da vrati rezultate predsedničkih izbora, zaklevši se da će ispoštovati ustav te zemlje, dodavši “neka mi Bog pomogne.”

ПЕНС ОБЈАВИО ПИСМО: Нека ми Бог помогне - овим речима одговорио на Трампов захтев

Foto: Printskrin

Pens je poslao pismo senatorima, tačnije njih 535, kao i predstavnicima na Kepitol Hilu, prenosi "Daily Mail".

U pismu je istakao verovanje da je njegova uloga “ceremonijalna” i dodao da on nema “autoritet da određuje koji elektorski glasovi bi trebalo da se baže, a koji ne”.

Njegova objava dolazi pošto je Tramp danas u obraćanju okupljenima na protestu u Vašingtonu tražio da Pens “vrati glasove” i odbije rezultate elektorskog koledža, koji je 14. decembra proglasio Džoa Bajdena pobednikom predsedničkih izbora.

Ukupno 535 članova Kongresa, koji čine Senat i Predstavnički dom, zasedaju danas, a sednicom predsedava aktuelni potpredsednik države i predsedavajući Senata Majk Pens.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja