NAORUŽAN DO ZUBA: "Maršal Šapošnikov" isplovio u Japansko more (VIDEO)

Novosti onlajn

24. 12. 2020. u 17:39

MODERNIZOVANA fregata Tihookeanske flote „Maršal Šapošnikov“ isplovila je u Japansko more, radi testiranja savremenog naoružanja.

НАОРУЖАН ДО ЗУБА: Маршал Шапошников испловио у Јапанско море (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/TV Zvezda

U zalivu Petra Velikog fregata je prvi put izvela artiljerijska gađanja po vazdušnim i morskim metama. Gađano je iz brodskog artiljerijskog oruđa A-190, kao i iz 30. milimetarskog šestocevnog automarskog artiljerijskog oruđa AK-630. Testiran je i torpedo.

Brod je nekoliko godina bio na remont, gde je ozbiljno modernizovan. Njegova modernizacija podrazumevala je ugradnju opreme za lansiranje rakete „Kalibar“, što je povećalo njene borbene sposobnosti i omogućilo da se kvalifikuje za fregatu.

Pretpostavlja se da će modernizovan brod moći da koristi i hipersonične rakete „Cirkon“. Iz velikog protivbrodskog broda postao je fregata. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju