„MISLITE NA POSLEDICE!” Zaharova žestoko odgovorila Amerikancima!

Novosti online

24. 12. 2020. u 14:48

RUSIJA ne isključuje mogućnost da su optužbe o tome da je Moskva umešana u sajber napad na institucije Amerike pokušaj da se izabrani predsednik Džozef Bajden spreči da uspostavi bolje odnose sa Rusijom, ocenila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„МИСЛИТЕ НА ПОСЛЕДИЦЕ!” Захарова жестоко одговорила Американцима!

Foto: EPA

- Ne sme se isključiti da je istinski cilj novih optužbi na naš račun – pokušaj da se spreči izabrani predsednik da uspostavi bolje odnose sa Moskvom, uključujući i pitanja međunarodne informacione bezbednosti - rekla je Zaharova na redovom brifingu za novinare.

Podsetimo, američki državni sekretar Majk Pompeo i ministar pravde Vilijam Bar sugerisali da iza napada na američka ministarstva i institucije stoji Rusija, ali je aktuelni predsednik Donald Tramp izjavio da bi i Kina mogla da bude odgovorna kao i da su mediji preuveličali obim napada.

Foto: EPA

Oglasio se i izabrani predsednik Bajden koji je Trampa pozvao da utvrdi ko stoji iza napada koji predstavlja veliku opasnost po nacionalnu bezbednost zemlje.

Zaharova je istovremeno rekla da je Rusija zabrinuta zbog novih američkih sankcija, uvedenih protiv 40 ruskih kompanija ali i Ministarstva odbrane. Pozvala je Vašington da razmisli o mogućim posledicama po bilateralne odnose i da posluša glas razuma.

Prema njenim rečima, pod „izgovorom brige za američke kompanije koje su navodno jako zabrinute da neke osetljive proizvode ne prodaju nekom drugom, Vašington je preduzeo novi neprijateljski korak prema Rusiji“.

Američko Ministarstvo trgovine objavilo je ranije spisak od 103 kompanije iz Rusije i Kine povezane sa oružanim snagama, na koje će primeniti ograničenja na izvoz.

Na spisku su Ministarstvo odbrane Rusije, velika preduzeća vazduhoplovne, svemirske i drugih industrija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili