POSLE SINA I BAJDENOV BRAT POD ISTRAGOM? Federalne vlasti istražuju bolničke poslove koji imaju veze sa DŽejmsom! (VIDEO)

Novosti onlajn

10. 12. 2020. u 19:53

FEDERALNE vlasti u SAD navodno vode krivičnu istragu o bolničkom poslu koji je povezan sa mlađim bratom novoizabranog predsednika Džoa Bajdena.

ПОСЛЕ СИНА И БАЈДЕНОВ БРАТ ПОД ИСТРАГОМ? Федералне власти истражују болничке послове који имају везе са Џејмсом! (ВИДЕО)

Foto AP

Prema izveštaju sajta "Politiko" FBI je postavljao pitanja o ulozi Džejmsa Bajdena u zdravstvenom poslu koji je od početka godine predmet interesovanja saveznih vlasti, iako detalji o istrazi nisu dati.

FBI je zaplenio kutije dokumenata iz bolnice "Amerikor Helt" u Elvud Sitiju u Pensilvaniji, ali nije bilo naznaka da je do racije došlo zbog bilo kakvih radnji povezanih sa Džejmsom Bajdenom, koji nije optužen za krivična dela. Vlasnik Amerikora suočio se sa pravnim problemima i optužbama za loše upravljanje, piše Washington Examiner.

Izveštaj je usledio ubrzo nakon otkricća da savezni istražitelji kontrolišu poreze Hantera Bajdena, afere koju sin novoizabranog predsednika kaže da uzima "vrlo ozbiljno".

Poslovi porodice Bajden postali su predmet napada na Trampovu kampanju tokom izbora 2020. godine. U jednom slučaju, Tramp je napao Džejmsa Bajdena, aludirajući na učešće u građevinskom projektu u Iraku.

- Njegov brat, koji nije imao iskustva, postao je veliki graditelj u Iraku, bez iskustva - tvrdio je Tramp tokom intervjua za voditelja CBS 60 minuta Lesli Stal.

Džo Bajden je jasno stavio do znanja da namerava da se njegova administracija pridržava strogog etičkog kodeksa kako bi izbegla bilo kakav sukob interesa. U prošlosti je Bajden tvrdio da nikada nije razgovarao o privatnim poslovnim pitanjima sa porodicom dok je bio na javnoj funkciji.

- Moj sin, moja porodica neće biti uključeni u bilo koji posao, niti u jedno preduzeće koje je u sukobu ili se čini da je u sukobu, gde postoji odgovarajuća udaljenost od predsedništva i vlade - rekao je on.

Bajden bi trebalo da uđe u Belu kuću sledećeg meseca.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024