TRAMP IDE NA VRHOVNI SUD! Predsednik SAD ne odustaje od optužbi da su izbori bili neregularni

D.SAVIĆ

22. 11. 2020. u 23:12

AKTUELNI republikanski šef Bele kuće Donald Tramp (74) obrušio se na pretendenta da se u nju useli, demokratu Džozefa Bajdena (78) što već sastavlja svoj kabinet, dok predsedikov pravni tim nastavlja izborne sudske procese.

ТРАМП ИДЕ НА ВРХОВНИ СУД! Председник САД не одустаје од оптужби да су избори били нерегуларни

Donald Tramp / Foto AP

Oni će, kako veruje, dokazati da su izbori pokradeni u državama ključnim za pobednika i preokrenuti rezultat koji je sad, prema projekcijama, 306 za Bajdena prema 232 za Trampa.

- Zašto Džo Bajden na brzinu formira kabinet kada su moji istražitelji pronašli stotine hiljada lažnih glasova, dovoljno da preokrenu rezultate u najmanje četiri države, što je dovoljno za pobedu na izborima - poručio je Tramp preko "Tvitera".

Trampova objava koincidirala je sa ponovnim prebrojavanjem glasova u Viskonsinu. Nagovešteno je da će to isto učiniti po drugi put i Džordžija, a Mičigen odložiti za dve nedelje verifikaciju rezultata izbora. Nagoveštaji predsednikovog pravnog tima govore da će izbornu pravdu potražiti na Vrhovnom sudu.

Federalni sud u Pensilvaniji je odbacio tužbu kojom je Trampov tim zahtevao da se poništi više miliona glasova pristiglih poštom. Sudija Metju Bren je u presudi slučaj opisao kao "nategnut", ispunjen "spekulativnim argumentima bez osnova".

Trampov pravni tim, sa njegovim ličnim advokatom Rudijem Đulijalnijem na čelu, međutim, tvrdi da je Brenova presuda pristrasna, jer je reč o sudiji koga je imenovao Trampov prethodnik u Beloj kući, demokrata Barak Obama.

- Ova odluka nam pomaže u strategiji da ekspeditivno dođemo do Vrhovnog suda. Iako se u potpunosti ne slažemo sa ovim mišljenjem, zahvalni smo Obaminom sudiji - navodi se u saopštenju Trampovog pravnog tima.

Pensilvanija, kao i Mičigen, planirali su da u ponedeljak potvrde izborne rezultate u Bajdenovu korist. No, predsednica Republikanskog nacionalnog komiteta Rona Mekdanijel zahteva dvonedeljno odlaganje potvrde rezultata, kako bi se proverile "anomalije i kredibilni izveštaji o proceduralnim neregularnostima" u oblasti Vejn, koja uključuje i Detroit, u Mičigenu.

Tramp je, istovremeno, najavio "važnu informaciju" o izbornoj prevari u Džordžiji. Ova država je posle ručnog prebrojavanja glasova potvrdila u petak izborne rezultate po kojima je Bajden pobedio.

Državni sekretar Džordžije, republikanac Bred Rafensperger, prvo je rekao da je posle ručnog prebrojavanja glasova utvrđeno da Tramp nije uspeo da osvoji elektorske glasove. Kasnije je, međutim, stigla ispravka te izjave, u kojoj se navodi da rezultati glasanja još nisu potvrđeni.

- Stiže važna informacija o izbornoj prevari koja se tiče Džordžije. Budite u toku! - poručio je Tramp.

S obzirom na to da je i ponovnim, ručnim, prebrojavanjem utvrđeno da je razlika glasova dva kandidata manja od 0,5 odsto, Džordžija će, shodno zakonu, ponovo da prebrojava.

PUTIN: POSTOJI PROBLEM U SAD

Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da je apsolutno očigledno, jasno svima na svetu, a kako mu se čini i Amerikancima, da postoje neki problemi u američkom izbornom sistemu. "Ne tiče nas se da li treba nešto da promene ili ne", istakao je Putin i dodao da je to stvar američkog naroda, njihovih predstavnika u parlamentu i predsednika, i da je u redu, ako su oni zadovoljni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SKREĆEMO VAM PAŽNJU: Poljska podigla avijaciju zbog „intenzivne aktivnosti“ Rusije