"ISPUNIO JE MISIJU": Priznao da je aprila 2018. kombijem ubio 10 ljudi (VIDEO)

Tanjug

11. 11. 2020. u 23:50

OSUMNjIČENI koji je kombijem ubio 10 osoba u Torontu u aprilu 2018. godine, izjasnio se danas da "nije kriminalno odgovoran za svoje akcije" kao seksualno isfrustrirani muškarc.

ИСПУНИО ЈЕ МИСИЈУ: Признао да је априла 2018. комбијем убио 10 људи (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Alek Minasjan (28) je rekao policiji da je "ispunio svoju misiju" kada je izveo smrtonosni napad, u kojem je poginulo osam žena i dva muškarca, starosti između 22 i 94 godine.

Tvrdi da je pripadao onlajn komuni seksualno isfrustriranih muškaraca koji sebe nazivaju "incelsi" ili "nedobrovoljni celibat", među kojima ponekad izbija gnev i mržnja prema osobama ženskog pola, preneo je Independent.

Osumnjičeni se suočava sa optužnicom za 10 ubistava i 16 pokušaja ubistava, ali ga kanadske vlasti nisu povezale sa terorizmom.

On je priznao ubistva, ali njegovi advokati kažu da ne može biti kriminalno odgovoran za zločine ako se uzme u obzir njegovo mentalno stanje.

Foto: Printskrin

Sudija je rekao da će se eksperti pozabaviti mentalnim stanjem Minasjana kad dođe vreme za to, a obe strane će tražiti psihijatrijsku procenu njegovog stanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)