VAŽNE VESTI IZ TRAMPOVOG ŠTABA: Uskoro stiže velika objava iz Las Vegasa

Novosti online

05. 11. 2020. u 16:08

JOŠ uvek traje napeta trka za novog predsednika SAD, a iz Trampovog štaba su najavili "veliku objavu" iz Las Vegasa.

ВАЖНЕ ВЕСТИ ИЗ ТРАМПОВОГ ШТАБА: Ускоро стиже велика објава из Лас Вегаса

AP foto

Bajdenu nedostaje samo šest elektorskih glasova za Belu kuću, ali je ostalo da se prebroji stotine hiljade glasova u ključnim američkim saveznim državama kako bismo bili bliže ishodu tesne borbe između Bajdena i aktuelnog predsednika Donalda Trampa koji je već krenuo da preduzima pravne akcije u državama u kojima je Bajden preokrenuo rezultat.

Novi rezultati američkih izbora, koji će možda otkriti i konačnog pobednika, trebalo bi da budu poznati u poslepodnevnim satima po srednjevropskom vremenu, kad se očekuju ažurirani podaci iz Nevade, Džordžije i Arizone.

Nevada nosi šest elektorskih glasova i upravo bi ona mogla biti ključ za Bajdenovu pobedu.

Trampa, koji je još u izbornoj noći proglasio pobedu, a svaki suprotan ishod nazvao krađom, čeka znatno teži put prema pobedi. Kako bi nastavio trku, Tramp mora da osvoji Džordžiju i Arizonu ili Džordžiju i Nevadu, nakon što su američki mediji objavili da je Bajden pobijedio u Viskonsinu i Mičigenu. 

Ako mu to pođe za rukom, republikanac za potrebnih 270 elektorskih glasova mora potom da pobedi u Pensilvaniji, u kojoj se Trampova prednost kontinuirano smanjuje, ali i u Severnoj Karolini.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

EVROPSKA SKLADIŠTA OPUSTOŠENA: Nema više zaliha