TURSKI AVIONU UČESTVOVALI U NAPADU! Predsednik Nagorno-Karabaha potvrdio - Ankara zvanično umešala prste!

Novosti onlajn

27. 09. 2020. u 22:46

ТУРСКИ АВИОНУ УЧЕСТВОВАЛИ У НАПАДУ! Председник Нагорно-Карабаха потврдио - Анкара званично умешала прсте!

Foto: EPA

PREDSEDNIK nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan izjavio je da je azerbejdžanska vojska prilikom napada koristila turske avione F-16 koji su se već mesec dana nalazili u Azerbejdžanu za potrebe vojnih vežbi.

Kako je kazao, samim tim Azerbejdžan tokom napada na Nagorno-Karabah koristi najsavremenije naoružanje kojim raspolaže turska vojska.

Arutjunjan je takođe naveo i da je tokom napada desetine jermenskih vojnika poginuli, a pored toga, poginuli su i civili.

- Desetine vojnika je poginulo, na desetine je ranjeno. Povređeni su i civili, a i među građanima ima ubijenih - rekao je predsednik tokom obraćanja javnosti.

Što se tiče situacije na terenu, Arutjunjan je konstatovao da su pojedini položaji izgubljeni i to uglavnom na južnom krilu i u pravcu grada Tališ.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vaske

28.09.2020. 05:55

Igraće se ovako turci, dok ih neko ne potegne pesnicom po nosu. Tačnije kad budu upotrebljeni sistemi zemlja vazduh i F16 počnu da padaju ko trule jabuke tada će se dozvati pameti. Gluma svetskog gazde se ne isplati, a ako im Evropa uvede sankcije i ne daj bože povuče investicije, razumljivo na nagovor amera, za godinu dana vratiće ih 50 godina unazad.