POČINJE TRKA ZA 6 MILIJARDI FRANAKA: Švajcarci podržali kupovinu novih borbenih aviona

Tanjug

27. 09. 2020. u 18:25

ŠVAJCARCI su danas podržali plan vlade o kupovini novih borbenih aviona na referendumu iznenađujuće tesnom većinom glasova od 50,1 odsto, prenosi švajcarska televizija.

ПОЧИЊЕ ТРКА ЗА 6 МИЛИЈАРДИ ФРАНАКА: Швајцарци подржали куповину нових борбених авиона

Foto: Tanjug/AP

Vrednost nabavke je šest milijardi švajcarskih franaka, prenosi Rojters.

Posle ovakvog ishoda referenduma, vlada treba da izabere sledeće godine između između više proizvođača borbenih aviona kao što su Erbas, Boing, francuski Rafal.

Avioni će zameniti zastarelu flotu od 30 borbenih aviona tipa F/A 18 hornet koji izlaze iz upotrebe 2030. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi