“Nebesa su se otvorila”: Nezapamćena OLUJA u Grčkoj - BAGERIMA sklanjali GRAD sa puteva kao da je snežni nanos (FOTO)

Novosti online

17. 06. 2020. u 15:55 >> 17:54

SNAŽNAoluja pogodila je u noći između utorka i srede okolinu grčkog grada Drama, a pljuskovi su potopili brojne radnje i stanove, čak i oštetile nekoliko puteva u tom delu zemlje.

“Небеса су се отворила”: Незапамћена ОЛУЈА у Грчкој - БАГЕРИМА склањали ГРАД са путева као да је снежни нанос (ФОТО)

Foto: Facebook/Ioannis Kapsimalis

Kako javljaju grčki mediji, Vatrogasna brigada dobila je oko 60 poziva da ispumpava vodu iz brojnih stambenih i poslovnih objekata, a pet osoba je spaseno iz automobila koje je zahvatila bujica.


Pored velike količine kiše, područje se našlo pod udarom snažnog grada. O kakvoj količini je reč govori podatak da su bageri morali da ga sklanjaju kako bi oslobodili puteve i ulice, pošto je napadalo između 30 i 40 centimetara leda.
Gradonačelnik Drame Hristodulus Mamsakos rekao je za jednu radio stanicu da su se “nebesa otvorila”.

Foto: Facebook/Ioannis Kapsimalis

Tekst potpisa


- Pitali smo se da li je stvarno to što vidimo očima. Toliko grada nismo nikada videli, nismo mogli da verujemo. Za samo sat vremena svi putevi su bili potopljeni, a u isto vreme kada je padala kiša došao je grad koji je uništio sve - rekao je Mamsakos.
Meteorolozi su upozorili da je su u toku dana mogući grmljavina, ali i pljuskovi u centralnim i severneim delovima Grčke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)