HAOS UOČI DOLASKA PUTINA: Poginuli severnokorejski vojnici

Tanjug

18. 06. 2024. u 10:59

VOJSKA Južne Koreje ispalila je danas hice upozorenja nakon što su severnokorejski vojnici nakratko prešli demilitarizovanu zonu (DMZ) koja razdvaja Severnu i Južnu Koreju, navedeno je saopštenju Zajedničkog načelnika štabova zemlje (ZKS).

ХАОС УОЧИ ДОЛАСКА ПУТИНА: Погинули севернокорејски војници

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Generalštab je saopštio da su severnkorejski vojnici u odvojenom incidentu pretrpeli višestruke žrtve tokom rada zbog eksplozije mina u DMZ-u.

Vojska Severne Koreje sprovodi različite aktivnosti duž linije fronta, uključujući raspoređivanje vojnika i postavljanje mina od aprila, dodao je zvaničnik Generalštaba.

Činilo se da su takve aktivnosti deo napora da se pooštri kontrola granice i spreče Severnokorejci da pobegnu na jug, rekao je zvaničnik.

Generalštab je objavio fotografije na kojima se vidi grupa severnokorejskih vojnika kako uklanjaju železničke šine duž pruge koja povezuje dve Koreje. ZKS je saopštio da je oko 20 do 30 severnokorejskih vojnika nakratko prešlo vojnu demarkacionu liniju u centralnom delu granice, prenosi Jonhap.

- Južnokorejska vojska je ispalila hice upozorenja, što je navelo severnokorejske vojnike da se vrate na svoju stranu granice - saopštio je ZKS i dodao da nije bilo neobičnih aktivnosti nakon hitaca upozorenja.

Zvaničnik ZKS je rekao da incident nije bio nameran već slučajan, prenosi pomenuta novinska agencija. Zvaničnik je u saopštenju dodao da vojska Severne Koreje sprovodi razne aktivnosti duž linije fronta uključujući raspoređivanje vojnika i postavljanje mina. Južna Koreja je prošle nedelje ispalila hice upozorenja kada je oko 20 severnokorejskih vojnika nakratko prešlo granicu, naveli su zvaničnici Seula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)