ORBAN JASNIJI NEGO IKAD: Od izraza "misija NATO-a u Ukrajini" diže vam se kosa na glavi

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

27. 05. 2024. u 07:32

IZBORI koji će biti održani za Evropski parlament 9. juna su izbor između rata i mira, budućnosti naše dece i ukupnim mogućnostima za život Mađarske, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

ОРБАН ЈАСНИЈИ НЕГО ИКАД: Од израза мисија НАТО-а у Украјини диже вам се коса на глави

Foto: Profimedia

Orban je u intervjuu za Jutjub kanal "Patriota" rekao da je bio šokiran atentatom na slovačkog premijera Roberta Fica i da je njegova prva misao bila zabrinutost za život njegovih kolega, preneo je MTI.

Njegova druga misao je, kako je rekao, bila da će biti "ostavljen sam" u Briselu sa svojim stavom o ratu i da će mu nametnuti "sve vrste dodatnih bezbednosnih pravila".

Što se tiče rata, Orban je rekao da evropski političari imaju tendenciju da razmišljaju o nuklearnoj bombi uglavnom kao o "taktičkom oruđu odvraćanja", a ne o nečemu što zapravo treba da se koristi.

On je, međutim, dodao da je problem u tome što niko u Drugom svetskom ratu nije pomislio da će Amerikanci upotrebiti nuklearne bombe.

Orban je rekao da smatra da je razgovor o nuklearnom oružju "loš predznak".

- Od izraza 'misija NATO-a u Ukrajini' diže vam se kosa na glavi - rekao je mađarski premijer.

On je rekao da su razgovori o taktičkom nuklearnom oružju, municiji sa osiromašenim uranijumom, svetskom ratu i slanju trupa odbrambenih saveza van njene teritorije "zastrašujući".

Orban je naveo da otpor ovim stvarima nije toliko jak među zapadnjacima kao među Mađarima, dodajući da smo sada "usred procesa o kome bi se za 10 godina moglo govoriti kao o uvodu u treći svetski rat".

Evropa je, kako je rekao, utonula u rat, a da nije bilo ni procena o količini novca i opreme koja će biti potrebna da se postigne njen vojni cilj, dodajući da "nikada nije video ništa neodgovornije".

(Tanjug)

BONUS VIDEO: BAJDENOVO PRISTANIŠTE: Pomoć pristiže

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?