SUMNJA SE DA JE OVO UZROK PADA HELIKOPTERA U KOME JE STRADAO RAISI: Sanej podelio nove informacije o pogibiji iranskog predsednika

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

20. 05. 2024. u 12:48

HELIKOPTER u kojem se nalazio predsednik Irana Ebrahim Raisi srušio se na severozapadu zemlje usled loših vremenskih uslova, izjavio je iranski ambasador u Belorusiji Alireza Sanej.

СУМЊА СЕ ДА ЈЕ ОВО УЗРОК ПАДА ХЕЛИКОПТЕРА У КОМЕ ЈЕ СТРАДАО РАИСИ: Санеј поделио нове информације о погибији иранског председника

Foto: Tanjug/AP

- Nažalost, helikopter našeg predsednika srušio se zbog loših vremenskih uslova. Bila je gusta magla, čak je padao i sneg. Vidljivost je bila minimalna, a teren je bio planinski i zabačen - rekao je Sanej novinarima u Minsku.

On je istakao da će specijalna komisija utvrditi tačan uzrok pada helikoptera, te da će se proveriti potencijalni tehnički kvarovi, piše RIA.

Sanej je naglasio da nesreća neće prouzrokovati političku nestabilnost u Iranu.

- Neće biti promene planova za saradnju sa partnerima i drugim zemljama, uključujući Belorusiju. Držaćemo se sprovođenja planova - dodao je Sanej.

U jučerašnjoj nesreći poginulo je ukupno osam lica, uključujući Raisija i ministra spoljnih poslova Irana Hoseina Amirabdolahijana.

(Srna)

BONUS VIDEO: SLOVAČKI PREMIJER PREDVIĐA SOPSTVENI ATENTAT: Ova frustracija će dovesti do ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVOSTI SAZNAJU: Hitno se seli 11 srpskih superligaških klubova, evo i zašto!