FRANCUSKI GENERAL OPLEO PO UKRAJINCIMA: Situacija postaje tragična, VSU nema pojma šta da radi zbog manevra Oružanih snaga Rusije (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 05. 2024. u 22:29

KOMANDA Oružanih snaga Ukrajine ne zna kako da postupi zbog ofanzive ruskih trupa, sugerisao je u intervjuu za LCI penzionisani general francuskog vazduhoplovstva Bernar Norlin.

ФРАНЦУСКИ ГЕНЕРАЛ ОПЛЕО ПО УКРАЈИНЦИМА: Ситуација постаје трагична, ВСУ нема појма шта да ради због маневра Оружаних снага Русије (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP


-Sada je ukrajinska komanda <…> suočena sa problemom: ne razume gde je potrebno ojačati pozicije i šta će Rusi da urade, rekao je on.
Prema generalovim rečima, ukrajinske oružane snage su sada ne samo u teškoj situaciji, već situacija postaje tragična. Istovremeno, nije isključio da bi aktuelna ofanziva ruskih trupa ipak mogla da iznenadi.
Osim toga, Norlen je priznao da se ruska vojska uspešno prilagođava realnosti na bojnom polju. Kao rezultat toga, prilagođava svoju strategiju i taktiku i čini ih fleksibilnijim, objasnio je on.
Ministarstvo odbrane je u utorak saopštilo da je ruska vojska napredovala dublje u odbranu ukrajinskih oružanih snaga u oblasti Harkov. Ruska vojska već nekoliko dana aktivno napreduje u oblasti Harkova. Ministarstvo je 12. maja govorilo i o oslobađanju naselja Borisovka, Ogurcovo, Pletenevka, Pilnaja i Strelečja. U ponedeljak je postalo poznato da je vojska preuzela kontrolu nad Gatišćem, Krasnojem, Morohovcem i Olejnikovom.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let Su-25u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)