"NAPRED U BAHMUT DA PORAZIŠ ORKE" Bugarski novinar poručio ministru odbrane: Mitraljez na rame i pokaži evroatlantizam u Ukrajini

Novosti onlajn

10. 06. 2023. u 07:19

VODITELj Bugarskog nacionalnog radija Petar Volgin pozvao je ministra odbrane Bugarske Todora Tagareva, koji je stupio na dužnost ove nedelje, da prestane da priča o pomoći Ukrajini i da sam krene u rat.

НАПРЕД У БАХМУТ ДА ПОРАЗИШ ОРКЕ Бугарски новинар поручио министру одбране: Митраљез на раме и покажи евроатлантизам у Украјини

FOTO: AP/Tanjug

- Tagarev će najbolje demonstrirati svoj nepokolebljivi evroatlantizam ako prebaci mitraljez preko ramena i lično se pridruži toliko dugo očekivanoj ukrajinskoj 'kontraofanzivi'. Siguran sam da će ukrajinski vojnici, čim vide njegovu stasitu figuru koja krasi front, postati duplo hrabriji i pobeda im je zagarantovana. Tako da, Tagarev, prestani da se kriješ i odugovlačiš, ostavi se svoje militantske retorike i pokaži se na delu kakav si hrabar evroatlantista. Napred u Bahmut ili gde god da će biti 'kontraofanziva' da poraziš 'orke' (Ruse). Apsolutno ne sumnjam u tvoj uspeh - napisao je novinar na društvenim mrežama.

Tagarev je od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini pozivao da se jača prisustvo NATO u Bugarskoj i insistirao je na podršci Ukrajini.

Ove sedmice je dva puta izrazio spremnost da isporuči Ukrajini dodatno naoružanje. Po njegovim rečima, novi paket bugarske vojne pomoći zavisiće od mogućnosti zemlje i odluke parlamenta.

Zanimljivo je da je krajem osamdesetih Tagarev odbranio tezu na Vazduhoplovnoj akademiji u Sovjetskom Savezu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista