EVROPSKA SKLADIŠTA OPUSTOŠENA: Nema više zaliha

Novosti online

10. 06. 2023. u 00:27

ŠEF evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je da je Ukrajini isporučeno 220.000 jedinica municije, ali da je od toga samo 60.000 jedinica teškog kalibra, piše nemački list „Zidojče cajtung“ i dodaje da su evropska skladišta „odavno opustošena“.

ЕВРОПСКА СКЛАДИШТА ОПУСТОШЕНА: Нема више залиха

Foto: Printscreen/ec.europa.eu

- Ipak, Ukrajini je potrebno najmanje 120.000 jedinica municije mesečno - navodi list.

Prema informacijama lista, EU isporučuje ograničenu količinu teške municije, jer nema zalihe.

Pomoć iz SAD

Pentagon je objavio da će Ukrajini poslati paket pomoći vredan dve milijarde dolara koji uključuje sisteme protivvazdušne odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...