ANRI POSTAO HEROJ FRANCUSKE: Mladi hodočasnik sve vreme se suprotstavljao Sirijcu koji je izbo decu (VIDEO)

Tanjug

09. 06. 2023. u 11:43

HEROJ dana u Francuskoj je mladić po imenu Anri (24), koji je sprečio napadača da ne napravi pokolj na jezeru Ansi, na francuskim Alpima, pošto je jurio Sirijca koji je nožem ranio četvoro dece i jednog odraslog.

АНРИ ПОСТАО ХЕРОЈ ФРАНЦУСКЕ: Млади ходочасник све време се супротстављао Сиријцу који је избо децу (ВИДЕО)

Foto: Tviter/@RadioGenova

U pitanju je mladi hodočasnik koji već dva i po meseca obilazi najlepše katedrale Francuske, a sebe na društvenim mrežama opisuje kao "filozofa i istraživača", preneo je "Mond".

Uznemirujući snimak napada, na kom se vidi mladi heroj koji sve vreme pokušava da spreči teroristu, možete pogledati klikom OVDE.

Očevici su ispričali da je napadača udarao rancem, jurio, dok policija nije stigla.

- Ludak nije pokušavao da povredi odrasle, hteo je da ubije decu - piše "Mond".

Kada je policija naišla, na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama čuju se prolaznici koji viču "pucajte na njega", "morate da ubijete tog zlikovca".

Napadač je, potom, tri puta izbo muškarca (70) koji je pokušavao da zaštiti svoju ženu.

Policija je potom otvorila vatru i nehotice povredila starijeg čoveka, a onda je uspela da savlada napadača na nekoliko metara od jezera, kod koga je našla privezak u obliku raspeća i dve slike Bogorodice i Hrista.

Dvoje dece i odrasla osoba i jutros su bili u teškom stanju, a policija je u četvrtak objavila da je Sirijac izbo četvoro dece starosti od 22 meseca do tri godine i jednog odraslog čoveka.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)