DRAMA U MOSKVI: Dronovi udarili u dve stambene zgrade, nema informacija o žrtvama (VIDEO)

Đ.G.

30. 05. 2023. u 07:19

DRONOVI su udarili u dve stambene zgrade u Moskvi: jednu u Profsojužnoj ulici, drugu u Atlasovoj ulici u Novoj Moskvi, povređenih nema, rekao je za RIA Novosti predstavnik hitnih službi.

ДРАМА У МОСКВИ: Дронови ударили у две стамбене зграде, нема информација о жртвама (ВИДЕО)

Foto: Telegram printskrin/RIA Novosti

- Dron je udario u gornje spratove stambene zgrade u ulici Profsojuzna 98. Uništena je fasada i zastakljivanje kuće. Žrtava nije bilo - rekao je sagovornik agencije.

Isti incident dogodio se u stambenoj zgradi od 24 sprata u Atlasovoj ulici u Novomoskovskom upravnom okrugu, precizirao je on.

- Došlo je do uništenja fasade i zastakljivanja gornjih spratova. Žrtava nije bilo - dodao je izvor.

Pored toga, dopisnik RIA Novosti iz Krasnogorska (Pavšinskaja Pojma) čuo je pljesak sličan eksploziji. Prema njegovim rečima, zvuk je bio sličan zvuku grmljavine.

Prema drugom dopisniku, bespilotna letelica je takođe mogla da uđe u kuću na Lenjinskom prospektu, tamo su stigle hitne službe, a stanovnici su izašli na ulicu.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin pozvao je ljude da veruju samo zvaničnim izvorima i da ne šire neproverene informacije. On je istakao da u napadu bespilotne letelice nije bilo teže povređenih.

Gradonačelnik je dodao da su sve hitne službe na mestu incidenata, a za vreme njihovog rada evakuisani su stanari nekoliko ulaza u dve kuće.

Zauzvrat, guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov rekao je da je protivvazdušna odbrana oborila nekoliko dronova u regionu. On je pozvao stanovnike tog područja da ostanu mirni, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA - Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Peterburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega